Peking 2022 - Kína otthon tartaná a rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó aranyát

Sport, 2022.02.04

A házigazda Kína szeretné otthon tartani az aranyérmet a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai bemutatkozó számában, vegyes váltóban.

A szezon négy világkupa-futamából az ázsiai nagyhatalom kétszer is diadalmaskodott - főleg Zsen Ce-vej, Vu Fa-csing, Fan Ko-hszi és Csang Jü-ting összeállításban -, és fölényesen megnyerte a sorozatot. A magyarok harmadikok lettek, két dobogós helyezéssel, de ők is jó eséllyel várják a szombati rajtot a pekingi Fővárosi Fedett Stadionban.

A kínai válogatott nem nyilatkozott a külföldi médiának, ugyanakkor a csapattagok a helyi médiában elmondták: jó formában vannak.

"Nem csak én vagyok így, az egész csapatunk jó formában van, és mindenki aktívan készül a közelgő olimpiára" - mondta Zsen, aki négy éve tagja volt a magyarok mögött ezüstérmet szerző férfi váltónak. "Ezúttal kevesebb izgalmat és feszültséget érzek a legutóbbi olimpiához képest, amikor is az elmém üres volt, és zavart állapotban voltam. Ezúttal úgy készülök, mintha egy hétköznapi verseny lenne. Viszonylag nyugodt vagyok, és a csapat nagyon egységes."

A magyaroktól a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence négyesből ketten, valamint Jászapáti Petra és Kónya Zsófia bevethető a vegyes váltóra. Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere szerint Kína mellett a Koreai Köztársaság, Hollandia, Kanada, Oroszország és Olaszország csapata is kemény ellenfél lesz szombaton.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!