Peking 2022 - Kínai aranyérem a férfi hódeszkások big air számában

Sport, 2022.02.15

A kínai Szu Ji-ming nyerte a férfi hódeszkások big air számát kedden a pekingi téli olimpián.

A 12 döntős versenyző közül az amerikai Chris Corning már elsőre fantasztikus, 92 pontot érő ugrást mutatott be, de rajta kívül még hárman is 85 pont fölötti teljesítményt nyújtottak.

A második ugrások során Corning rontott, a hazai közönség előtt szereplő Szu viszont 93 pontot kapott gyakorlatára, ezzel sokáig úgy tűnt, alaposan meglép a többiektől, ám a japán Ocuka Takeru zseniális trükköt bemutatva 95 pontot, a kanadai Max Parrot pedig ugyanazt ugorva 94 pontot érdemelt ki a zsűritől, így nyílt maradt a verseny.

A harmadik próbálkozások során többen is vagy rontottak, vagy biztonsági ugrást mutattak be, ez utóbbi Parrotnak viszont bronzérmet ért. A norvég Mons Röisland elsőre remekül, másodikra rosszul ugrott, a harmadik kísérlete viszont ismét nagyszerűen sikerült, így második lett, Szura azonban ő sem tudott veszélyes lenni. Ez a kínaiak első ötkarikás aranyérme hódeszkában.

A versenyzők ebben a versenyszámban egy közel 80 méter magas mesterséges lejtőn csúsztak lefelé, a megszerzett lendületből hatalmas ugrást hajtottak végre és közben több trükköt mutattak be. Az indulók közül mindenki hármat ugrott, amelyek közül legalább két eltérő gyakorlatot kellett bemutatni - ezek pontjait adták össze -, az összesítésnél a két legmagasabb pontszám számított.


Eredmény, hódeszka, férfi big air, olimpiai bajnok:

---------------------------------------------------
Szu Ji-ming (Kína) 182,5 pont
2. Mons Röisland (Norvégia) 171,75
3. Max Parrot (Kanada) 170,25
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!