Peking 2022 - Ku Aj-ling Eileen félcsőben is győzött

Sport, 2022.02.18

Az amerikai születésű, kínai színekben szereplő Ku Aj-ling Eileen a női síakrobaták big air száma után pénteken félcsőben is diadalmaskodott a pekingi olimpián, melyet három éremmel zárt.

A San Franciscóban született, 18 éves Ku, aki a játékok egyik legnagyobb sztárja lett, a fináléban rögtön az első menetében jelezte, hogy ő az arany első számú várományosa. Gyönyörű magas ugrásai a lelkes helyi közönség mellett a zsűrit is meggyőzték, így 93,25 ponttal toronymagasan vezetett a nyitó kör után.

A döntőben mind a 12 síző három-három gyakorlatot mutatott be, s a végeredménynél a legjobbat vették számításba, Ku viszont mint később kiderült, már az első sorozatban eldöntötte a versengést. Ennek ellenére a második körben még az elsőnél is jobbat produkált, 95,25 pontot érdemelt ki, a zárófordulóban viszont már bajnokként csúszva, csak egyszerű trükkökre vállalkozott. A big air aranya mellett, slopestyle-ban ezüstérmes Ku Aj-ling Eileen ezzel az első síakrobata lett, aki egy olimpián három dobogós helyet ért el.

Ku mögött a címvédő kanadai Cassie Sharpe végzett a második helyen és honfitársa, Rachael Karker a harmadikon.

Eredmények:

Síakrobatika, női félcső, olimpiai bajnok:

------------------------------------------
Ku Aj-ling Eileen (Kína) 95,25 pont
2. Cassie Sharpe (Kanada) 90,75
3. Rachael Karker (Kanada) 87,75
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!