Peking 2022 - Nem jutott elődöntőbe a címvédő curling vegyespárosban

Sport, 2022.02.07

Nem jutott elődöntőbe a címvédő kanadai kettős curling vegyespárosban a pekingi téli olimpián, mivel a selejtező utolsó körében extra endben kikapott a százszázalékos olasz duótól, és ezzel ötödikként zárt.

A kevés néző előtt lebonyolított, ennek ellenére remek hangulatú délelőtti programban az olaszok kezdtek jobban az ellenfélnek fontos ütközetben, de a győzelmi kényszerben lévő John Morris, Rachel Homan kettős fordított. Stefania Constantini és Amos Mosaner azonban a harmadik és negyedik endben is pontosan játszott, így 4-2-re vezetett. A következő felvonásban egyenlített a címvédő, ám 1-0-ra elbukta a hatodik endet, így megint hátrányban volt. Ettől azonban nem remegtek meg a kanadaiak, az utolsó előtti endet fölényesen, 3-0-ra hozták. Az olasz kettős viszont remekül összpontosított, és 7-7-re egyenlített az utolsó dobásával. Jöhetett az extra end, melyet az olaszok bírták jobban idegekkel.

Mivel Kanada és Svédország egyformán 5/4-es győzelmi mutatóval zárt, az egymás elleni eredménnyel a skandinávok jutottak tovább, és ők találkoznak majd a hibátlan olaszokkal.

Az már korábban eldőlt, hogy a Nemzeti Vizes Központban - népszerű nevén Jégkockában - az olaszok mögött a norvégok és a britek is bekerülnek az elődöntőbe, melynek két mérkőzését közép-európai idő szerint 13.05-től rendezik.


Eredmények:

vegyespáros, selejtező:
Olaszország-Kanada 8-7, extra end után
Norvégia-Svájc 6-5
Nagy-Britannia - Egyesült Államok 8-4
Csehország-Kína 8-6

A végeredmény: 1. Olaszország 9 győzelem/0 vereség, 2. Norvégia 6/3, 3. Nagy-Britannia 6/3, 4. Svédország 5/4, 5. Kanada 5/4, 6. Csehország 4/5, 7. Svájc 3/6, 8. Egyesült Államok 3/6, 9. Kína 2/7, 10. Ausztrália 2/7


Később:

elődöntő:
Olaszország-Svédország és Norvégia - Nagy-Britannia 13.05
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!