Peking 2022 - Nem lesz magyar induló szombaton, nagysáncon bajnokot avatnak - ELŐZETES

Sport, 2022.02.11

Nem lesz magyar szereplője a pekingi téli olimpia szombati versenynapjának, melyen hat aranyérmet osztanak ki, köztük a férfi síugrók nagysáncversenyén.

A síugrók királyszáma rendre a téli játékok egyik legnagyobb érdeklődéssel várt viadala, s ez most sem lesz másként. Különösen azért, mert szinte megjósolhatatlan, ki örülhet majd a két sorozatból álló versengés végén.

Az elsőszámú esélyesnek a japán Kobajasi Rjoju nevezhető, aki a szezonban a Négysáncversenyt is megnyerte, de ami a pekingi szereplés szempontjából még fajsúlyosabb érv mellette, hogy ő diadalmaskodott normálsáncon.

A világkupában az ázsiai ugrót a német Karl Geiger előzi meg, s egyáltalán nem lenne meglepetés, ha a német szombaton is a japán előtt végezne, ahogy a pontversenyben harmadik norvég Halvor Egner Granerudnak, vagy honfitársának, az olimpia előtti utolsó vk-viadalon első Marius Lindviknek a sikere sem keltene szenzációt.

A síugrók küzdelme mellett élvezetes csatára lehet számítani a női sífutók 4x5 kilométeres váltójában is. Az érmekért várhatóan a norvégok, a svédek, a finnek és az oroszok lesznek majd nagy versenyben egymással, de a küzdelembe az amerikai négyes is igyekszik majd beleszólni.

A sílövőknél a férfiak sprintversenyét rendezik meg, s kérdés, hogy a norvégokat ismét meg tudja-e tréfálni valaki, ahogy 20 kilométeren a francia Quentin Fillon Maillet tette.

Gyorskorcsolyában az egyik legélvezetesebb versenyre, a férfiak 500 méteres sprinttávjára kerül sor szombaton. Szkeletonban a nőknél derül ki, hogy kié lesz az aranyérem, míg a hódeszkások között vegyes krosszban avatnak bajnokot.

A jégkorongtornán két női negyeddöntő mellett négy férfi csoportmeccs lesz, utóbbiak között a Kanada-Egyesült Államok rangadó jelent különleges "csemegét".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!