Peking 2022 - Német diadal női sílövészetben

Sport, 2022.02.07

Szoros küzdelemben Denise Herrmann nyerte a női sílövők 15 kilométeres egyéni számát a pekingi olimpia hétfői napján.

A német versenyző diadala meglepetésnek számít, ugyanis ebben a világkupa-idényben mindössze egyetlen dobogós helyezése volt. Másodikként a francia Anais Chevalier-Bouchet, harmadikként pedig a vk-ban élen álló norvég Marte Olsbu Röiseland zárt.

A futam rendkívüli izgalmakat hozott, mivel a mezőny egyik legjobb sífutójának számító Röiseland, aki elsőként vágott neki a távnak, a húszból kétszer is célt tévesztett a lövészet során, azaz két büntetőpercet kapott, ami esélyt kínált riválisainak a győzelemre.

A negyedik lövősorozathoz többen is hibátlan teljesítménnyel értek, s ha megőrizték volna makulátlan mérlegüket, akkor szinte biztosan aranyéremmel gazdagodtak volna, azonban Chevalier-Bouchet 19. próbálkozásra, míg a cseh Marketa Davidova utolsóra lőtt mellé. Rajtuk kívül a fehérorosz Dzinara Alimbekava és az amerikai Deedra Irwin is egy-egy utolsó sorozatos hibával vesztette el az aranyat és a dobogós helyezést is.

Végül a harmadik sorozatban egyet rontó Herrmann diadalmaskodott, mivel közel tíz másodperccel gyorsabban futott Chevalier-Bouchet-nál. Röiseland az élmezőnyből egyedül rontott kétszer, de annyival jobban futott a mezőnynél, hogy két kivételtől eltekintve mindenki másra több mint egy percet vert.


Eredmények:

Sílövészet, női 15 km, olimpiai bajnok:

---------------------------------------
Denise Herrmann (Németország) 44:12.7 perc (1 lövőhiba)
2. Anais Chevalier-Bouchet (Franciaország) 9.4 mp hátrány (1)
3. Marte Olsbu Röiseland (Norvégia) 15.3 (2)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!