Peking 2022 - Osztrák címvédés női big air-ben

Sport, 2022.02.15

Az osztrák Anna Gasser címét megvédve nyerte a női hódeszkások big air számát kedden a pekingi téli olimpián.

A 12 döntős versenyző közül az első sorozatban Gasser nagyszerűt ugrott, gyakorlatára 90 pontot kapott, ám az utolsóként érkező új-zélandi Zoi Sadowski Synnott - aki slopestyle-ban már begyűjtött egy aranyérmet a kínai fővárosban - 93,25 ponttal az élre állt.

A második sorozatban Gasser 86,75 pontot kapott, Sadowski Synnott 83,75 pontja azonban azt jelentette, hogy két kör után is ő vezetett, igaz, mindössze 25 századpont volt az első és a második között. Mögöttük két japán, Murase Kokomo és Ivabucsi Reira áll.

A harmadik ugrásokra mindkét japán rontott, így köztük nem változott a sorrend, Gasser azonban javítani tudott, 95,5 pontot kapott, ezzel összetettben előzött, így Sadowski Synnotton nagy volt a nyomás. Az új-zélandi induló ezt nem bírta el, harmadikra hibázott és elesett, így osztrák riválisa megvédte címét, és Phjongcshang után ismét győzött.

A magyar induló Kozuback Kamilla a hétfő selejtezőben 17. lett, így nem ugorhatott a fináléban.

A versenyzők ebben a versenyszámban egy közel 80 méter magas mesterséges lejtőn csúsztak lefelé, a megszerzett lendületből hatalmas ugrást hajtottak végre és közben több trükköt mutattak be. Az indulók közül mindenki hármat ugrott, amelyek közül legalább két eltérő gyakorlatot kellett bemutatni - ezek pontjait adták össze -, az összesítésnél a két legmagasabb pontszám számított.


Eredmény, hódeszka, női big air, olimpiai bajnok:

-------------------------------------------------
Anna Gasser (Ausztria) 185,5 pont
2. Zoi Sadowski Synnott (Új-Zéland) 177
3. Murase Kokomo (Japán) 171,5
...17. Kozuback Kamilla - a selejtezőben búcsúzott
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!