Peking 2022 - Röiseland harmadik aranyát nyerte sílövészetben

Sport, 2022.02.13

Marte Olsbu Röiseland hatalmas fölénnyel diadalmaskodott a sílövők 10 kilométeres női üldözéses versenyében a pekingi téli olimpián.

A norvég versenyző félperces előnnyel vágott neki a távnak, a két fekvő lövészetben pedig egyszer sem hibázott, így nemcsak megőrizte az előnyét, hanem mint a mezőny egyik legjobb sífutója, 38 másodpercre növelte a harmadikként induló, hozzá hasonlóan hibátlanul célzó olasz Dorothea Wiererrel szemben.

Röiseland a harmadik, immár álló lövészetben egyszer rontott, ezzel tulajdonképpen eldöntötte az aranyérem sorsát, mert mögötte Wierer kétszer is célt tévesztett, így az ezüstéremért viszont összerázódott a mezőny. A pekingi játékokon vegyesváltóban és a női sprintversenyben is győztes skandináv sílövő a negyedik ötlövéses sorozatot ismét hibátlanul teljesítette, amivel toronymagasan, másfél perces előnnyel diadalmaskodott.

Mivel Wierer rontott az utolsó, álló lövészetben, ezért a svéd Elvira Öberg és a norvég Ingrid Landmark Tandrevold is megelőzte, csakhogy utóbbi teljesen elkészült az erejével. A bronz azonban így is a norvégoké lett a hatalmasat hajrázó Tiril Eckhofnak köszönhetően.


Eredmények:

Sílövészet, női üldözéses 10 km, olimpiai bajnok:

-------------------------------------------------
Marte Olsbu Röiseland (Norvégia) 34:46.9 perc (1 lövőhiba)
2. Elvira Öberg (Svédország) 1:36.5 perc hátrány (3)
3. Tiril Eckhoff (Norvégia) 1:48.7 p h. (3)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!