Peking 2022 - Történelmi finn jégkoronggyőzelem - ÖSSZEFOGLALÓ

Sport, 2022.02.20

Az eredetileg tervezettnél eggyel több, öt számban hirdettek győztest vasárnap, a pekingi téli olimpia utolsó napján, amelyen története első ötkarikás bajnoki címét szerezte a finn férfi jégkorong-válogatott.

Az északi csapat a döntőben 2-1-re győzte le a címvédő orosz együttest. Utóbbiban hét olyan játékos szerepelt, aki tagja volt a négy éve, Phjongcshangban aranyérmes gárdának.

Az alpesi sízők csapatversenyét - amelyet a viharos szél miatt szombatról halasztottak vasárnapra - az osztrákok győztek, a döntőben a németeknél bizonyultak jobbnak. Mikaela Shiffrinnek végül ebben a számban sem sikerült érmet nyernie, mert a bronzért rendezett párharcban az amerikaiak alulmaradtak a világbajnok norvégokkal szemben.

Curlingben a női tornát a britek nyerték, akik a fináléban a japánokat 10-3-ra győzték le.

A sífutók utolsó számában, a női szabadstílusú 30 kilométeres versenyben a norvég Therese Johaug hatalmas fölénnyel diadalmaskodott, ezzel a pekingi játékokon a harmadik aranyát gyűjtötte be. Másodikként az amerikai Jessie Diggins, harmadikként pedig a jól hajrázó finn Kerttu Niskanen végzett.

Nem változott a harmadik és negyedik futamban a dobogósok szombati sorrendje négyes bobban, így kettős német sikerrel zárult a klasszikus szám. A Pekingben kettesben már győztes, címvédő Francesco Friedrich kormányozta négyes növelte a különbséget a honfitársa, Johannes Lochner irányította csapattal szemben. Friedrich és Thorsten Margis így Phjongcshang után Pekingben is duplázott, azaz mindketten negyedik ötkarikás diadalukat aratták. A harmadik helyet a Justin Kripps vezérelte kanadai egység tartotta meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!