Peking 2022 - Új-zélandi diadal női slopestyle-ban

Sport, 2022.02.06

Az új-zélandi Zoi Sadowski Synnott nyerte meg a női hódeszkások slopestyle versenyét vasárnap a pekingi téli játékokon.

A játékok műsorán 2014 óta szereplő számban a szombati selejtezőből 12 versenyző jutott a vasárnapi döntőbe, köztük a Szocsiban és Phjongcshangban is aranyérmes amerikai Jamie Anderson, akinek ezúttal nem volt esélye a győzelemre, sőt, a dobogótól is messze volt, s csak a kilencedik lett. Az elmúlt években mutatott teljesítmények alapján a kétszeres világbajnok 20 éves új-zélandi volt a legnagyobb esélyes és a selejtezőben is a legjobb volt, a fináléban azonban alaposan meg kellett küzdenie a diadalért.

A döntőben minden hódeszkás háromszor csúszhatott, s valamennyiüknek a legjobb eredményét vették figyelembe a végelszámolásnál. Az első körben Sadowski Synnott kiváló menetet produkált és 84,51 pontjával vezetett a 82,68 pontos produkciót bemutató ausztrál Tess Coady előtt.

A második körben aztán meglepetésre az amerikai Julia Marino ugrott az élre, miután egy hibátlan és egyben technikás csúszást mutatott be, amiért 87,68 pontot kapott a bíróktól. Ezzel egészen a harmadik kör legvégéig, a verseny utolsó csúszásáig vezetett, akkor azonban Zoi Sadowski Synnott parádés gyakorlattal rukkolt elő, szebbnél szebb ugrásaiba pontosan érkezett, s végül kiugróan magas pontszámmal, 92,88-cal szerezte meg az aranyérmet. A bronzérem Coadyé lett.

A verseny magyar indulója, Kozuback Kamilla a szombati selejtezőben a 28. helyen zárt.

Slopestyle-ban az indulók ugratókkal és korlátokkal tarkított lejtőn mutatnak be különféle trükköket, szaltókat, forgásokat és csúszásokat. A pontozásnál végrehajtás nehézségét, az ugrások magasságát, a trükkök változatosságát és a menet gördülékenységét nézik.

Eredmények, női slopestyle, olimpiai bajnok:

--------------------------------------------
Zoi Sadowski Synnott (Új-Zéland) 92,88 pont
2. Julia Marino (Egyesült Államok) 87,68
3. Tess Coady (Ausztrália) 84,15
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!