Pénteken ismét Kolonics György-emlékfutás

Sport, 2020.10.19

Ahogy több mint egy évtizede mindig, úgy idén is október 23-án, pénteken lesz a Kolonics György-emlékfutás. A hagyományos Duna-parti programon nemcsak futni, hanem sárkányhajózni is lehet.

A szervezők hétfői közleményükben emlékeztettek arra, hogy a kétszeres olimpiai bajnok kenus tragikusan korán, mindössze 36 évesen távozott az élők sorából, közvetlenül tervezett pekingi ötkarikás szereplése előtt. A Kolónak becézett legendás sportoló futni is imádott: rendszeresen részt vett a Bécs-Budapest ultramaratonon, amelynek mezőnye hagyományosan október 23-án érkezett Budapestre, ezért a Kolonics György-emlékfutást idén is az 1956-os forradalom emléknapján rendezik.

A futam a legkülönfélébb edzettségi szintű felnőttek és gyerekek számára kínál teljesíthető távokat: a félmaraton mellett 11,5 kilométeres középtáv és 2,4 kilométeres rövidtáv is választható. Az esemény központja a Népsziget lesz, és a résztvevők a futás mellett sárkányhajózhatnak is a Dunán, 6 és 10 kilométeres távon.

Mindkét sportágban ötpróbapontok szerezhetők, amelyeket a rendszeresen mozgó közönség értékes sportfelszerelésekre válthat. A legkitartóbbak akár a 2021-es tokiói olimpiára is kijuthatnak a szabadidősport-mozgalom aktív tagjaként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!