TV műsor

Phjongcshang 2018 - Francia siker vegyesváltóban, Fourcade ötszörös olimpiai bajnok

Sport, 2018.02.20

Franciaország négyese nyerte a sílövők vegyesváltó számát kedden a phjongcshangi téli olimpián.

A diadal azt is jelentette a befutó ember, a 29 esztendős Martin Fourcade számára, hogy meglett neki harmadik phjongcshangi, pályafutása egészét tekintve pedig ötödik ötkarikás aranyérme is. Egyszersmind öt elsőségével a legeredményesebb francia olimpikonná lépett elő.

A staféták versenyében a címvédőként rajtoló Norvégia végzett másodikként, a harmadik pedig, akárcsak négy éve, Szocsiban, Olaszország kvartettje lett.

A sokáig vezető németeknek végül be kellett érniük a negyedik hellyel, ugyanakkor a zsűri vizsgálja, hogy a befutónál az olasz Dominik Windisch akadályozta-e a német Arnd Peiffert.

A tömegrajtos viadalon a váltók két női tagja 6-6, két férfi versenyzője pedig 7,5-7,5 kilométert teljesített úgy, hogy valamennyien saját távjukon egyszer fekvő testhelyzetben, egyszer pedig állva lőttek az Alpensia Sílövő Központban.

A biatlonosok vegyesváltó versenyszámát a 2014-es téli olimpián rendezték meg először.Eredmények (az olimpia honlapjáról):

4x6/7,5 km vegyesváltó, olimpiai bajnok:

----------------------------------------

Franciaország (Marie Dorin Habert, Anais Bescond, Simon Desthieux, Martin Fourcade) 1:08:34.3 óra (0 büntetőkör/4 lőhiba)
2. Norvégia (Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Boe, Emil Hegle Svendsen) 1:08:55.2 (1/11)
3. Olaszország (Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Lukas Hofer, Dominik Windisch) 1:09:01.2 (0/7)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!