Polyák Imre-Varga János birkózó emlékverseny - Szőke Alex és Dollák Tamara nem indul

Sport, 2023.07.10

Két komoly magyar hiányzója lesz a csütörtökön kezdődő budapesti birkózó Polyák Imre-Varga János-emlékversenynek, mely a nemzetközi szövetség utolsó rangsorversenye a szeptemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt.

A magyar szövetség hétfői hírlevelében Bácsi Péter szakmai igazgató elmondta: a kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában a tokiói játékokon ötödik, a 2021-es vb-n ezüstérmes Szőke Alex jelen állás szerint sérülés miatt nem lép szőnyegre a BOK Csarnokban, ahogy a tavalyi budapesti Európa-bajnokságon a nők 57 kilós súlycsoportjában bronzérmes Dollák Tamara sem, aki hosszú ideje sérüléssel küzd.

Mindkét sérült számára különösen fájó lehet, hogy lemarad a viadalról, mivel az többek között az ő súlycsoportjukban is válogatóversenynek számít.

"Fontos kiemelni, hogy ez a megméretés válogatóverseny is egyben, például kötöttfogású 87 és 97 kilóban, valamint női 57 kilogrammban rendkívül nagy a harc a címeres mezért" - nyilatkozta a sportvezető. - "Előbbi kategóriában az Európa-bajnok Takács István a vb-bronzérmes Losonczi Dáviddal, kilencvenhét kilóban Szőke a vb- és Eb-harmadik Lévai Tamással verseng. A hölgyeknél az Eb-ezüstérmes Bognár Erika, az U23-as Eb-győztes Szél Anna, valamint az Eb-harmadik Galambos Ramóna egyaránt a vb-indulásra hajt, ahogyan a szintén Eb-harmadik Dollák Tamara is, ám ő ezen a viadalon még nem lép szőnyegre, régóta húzódó sérüléssel bajlódik."

Az emlékversenyhez két rendkívül nívós edzőtábor is kötődik. Jelenleg a szabadfogásúak tréningeznek Tatán, tíz ország részvételével - az ukrán csapatot térítésmentesen látja vendégül a magyar szövetség. A viadalt követően pedig kötöttfogású és női edzőtábor kezdődik, harminc ország több mint háromszáz birkózójával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!