Polyák Imre-Varga János emlékverseny - Kuramagomedov arany-, Ligeti ezüstérmes

Sport, 2023.07.13

A 74 kilogrammos Kuramagomedov Murad arany-, míg a 125 kilós Ligeti Dániel ezüstérmet nyert a nemzetközi szövetség utolsó birkózó rangsorviadalán, a budapesti Polyák Imre-Varga János emlékverseny csütörtöki nyitónapján.

A viadalon a szabadfogásúak léptek először szőnyegre a BOK Csarnokban.

Kuramagomedov korábban német, brazil, kínai és izraeli ellenfeleket legyőzve jutott az esti döntőbe, ahol az Ázsia-bajnok Nurkozsa Kaipanovval nézett szembe. Az első menetben a kazah birkózó egy levitellel kétpontos előnybe került, a szünet után pedig a magyar versenyző egy lábra támadással egyenlített, majd a hajrában megkontrázta Kaipanov akcióját, így végül 5-2-re megnyerte a találkozót.

"Mindössze két hetem volt felkészülni, mert a sérült bokámmal nem tudtam teljesértékű munkát végezni. Most nem vagyok fáradt, de délelőtt húszpercenként jöttek a meccsek, ami nagyon megterhelő volt, és nehezen ment a regeneráció" - mondta az MTI-nek Kuramagomedov, aki nagyon örül annak, hogy az utolsó másodpercekben be tudta fejezni akcióját kazah riválisán. "Az elmúlt fél évben sokat fejlődtem mentálisan, korábban a mérkőzések végén mindig volt egy rossz mozdulat, amiért kikaptam."

Ligeti Dániel német és két ukrán birkózót felülmúlva menetelt a döntőig, ahol Mason Mark Parris volt az ellenfele.

A magyar Eb-ezüstérmes négypontos belső gánccsal indította a meccset, ebből amerikai ellenfele mögékerült, majd bokára támadás után levitte és egyszer meg is pörgette Ligetit, így 5-4-re vezetett Parris. A szünet után egy újabb levitel következett, majd Parris kitolta a combját fájlaló magyar klasszist, aki ezt követően ápolásra szorult, majd feladta a küzdelmet.

"Számítottam rá, hogy sokat fog támadni, úgyhogy próbáltam védekezni, és amíg tudtam, levédtem, aztán az egyik nem sikerült, abból pedig meg is pörgetett, ami nagy hiba volt. Az egyik rántásnál begörcsölt a lábam - legalábbis remélem, hogy csak begörcsölt -, aztán ápolást kértem, hátha tudom folytatni, de nem, most is érzem, ahogy feszít" - mondta az eredményhirdetés után a Haladás VSE sportolója.

A csütörtöktől vasárnapig tartó Polyák Imre-Varga János emlékverseny második napján a női 50, 53, 57, 62 és 68, valamint a szabadfogású 61, 70 és 79 kilogramm küzdelmeire kerül sor. A budapesti állomás a nemzetközi szövetség utolsó rangsorviadala a szeptemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!