Polyák Imre-Varga János-emlékverseny - Orsós Sztálvira a kiemelésért, az 57 kilósok a címeres mezért versengenek

Sport, 2023.07.11

A háromszoros Európa-bajnok Orsós Sztálvira a kiemelésért, míg az 57 kilósok a címeres mezért versengenek a csütörtökön kezdődő budapesti birkózó Polyák Imre-Varga János-emlékversenyen, amely a nemzetközi szövetség utolsó rangsorolója a szeptemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt.    

A női küzdelmekre pénteken és szombaton kerül sor, az első napon pedig a világranglista kilencedik helyén álló, háromszoros Európa-bajnok Orsós az 53 kilósok között lép szőnyegre. A 30 éves birkózó az elmúlt hetekben kisebb betegséggel küzdött, ezért szerényen nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a hétvégi viadalról.

"Fontos állomás lesz a kvalifikációs világbajnokság előtt, szeretnék a legjobb tudásom szerint birkózni. Ez egy nemzetközi rangsorverseny, és szerintem a súlycsoportom legjobb tíz versenyzője itt lesz" - mondta Orsós, majd hozzátette: jelenleg a belgrádi világbajnokságra koncentrál, amelyen szeretne kvótát szerezni a jövő évi párizsi játékokra. A vb-n a világranglista első nyolc helyezettjét kiemelik, így leghamarabb csak a negyeddöntőben mérkőzhetnek meg egymással.

Az 57 kilósok között négyen versengenek címeres mezért, ebből ketten indulnak ebben a kategóriában: az U23-as Eb-győztes és felnőttben Eb-bronzérmes Galambos Ramóna és az U23-asok között szintén kontinensbajnok Szél Anna. Utóbbi elárulta, hogy az ötkarikás játékokat megelőző évben egyre nagyobb az érdeklődés az olimpiai kategóriák iránt, és egyre sűrűbb a mezőny, az előnevezés alapján pedig 27-en indulnak a súlycsoportjában.

"Nyilván nem ismerek közülük mindenkit, de akiket igen, azokra próbálok odafigyelni és taktikailag is felkészülni ellenük" - mondta a négyszeres magyar bajnok, orosházi sportoló.

A tavaly Eb-bronzérmes Dollák Tamara vállsérülése miatt kénytelen kihagyni a viadalt, a negyedik érdekelt, az idei Eb-n 55 kilogrammban ezüstérmes Bognár Erika pedig a nevezés alapján egyelőre maradt az eggyel lejjebbi kategóriánál, így ők legközelebb a két hét múlva Varsóban sorra kerülő Poland Openen szállhatnak harcba a válogatottságért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!