Premier League - Bolla Bendegúz a Wolverhamptonhoz igazolt, egy szezont Zürichben tölt

Sport, 2021.07.17

A kétszeres válogatott Bolla Bendegúz az angol élvonalban szereplő Wolverhampton Wanderers csapatához igazolt, ugyanakkor egy szezont kölcsönben a zürichi Grasshoppersnél tölt majd - számolt be Twitteren a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ)

A 21 éves, szélsőként és jobb oldali középpályásként is bevethető jobbhátvéd a szülővárosában, Székesfehérváron kezdett futballozni, majd az MTK utánpótlásában nevelkedett. Négy évvel ezelőtt igazolta le a Videoton FC, amely Siófokra és Zalaegerszegre is kölcsönadta. A MOL Fehérvár FC színeiben az előző idényben 37 mérkőzésen egy gólt szerzett és öt gólpasszt adott. A magyar válogatottban eddig kétszer szerepelt, június elején a Ciprus és az Írország elleni barátságos mérkőzéseken is, majd tagja volt az Európa-bajnoki keretnek is.

A Wolverhampton Wanderers 2018-ban jutott vissza a Premier League-be, ahol kétszer a hetedik, legutóbb pedig a 13. helyen végzett. A Grasshoppers 2019-ben esett ki a svájci élvonalból, ahová az elmúlt idény másodosztályú küzdelmeinek megnyerésével jutott vissza - az ideiglenes megbízatású Kádár Zoltánnal a kispadon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!