Raceboard-vb - Szlovák győzelem, nyolcadik a legjobb magyar

Sport, 2022.05.28

A szlovák Patrik Pollak nyerte a balatonföldvári raceboard-világbajnokságot, melyen a legjobb hazai versenyző, Sánta Bence a nyolcadik lett.

Az U23-asok mezőnyben Morvai Bálint harmadikként végzett.

A zárónapon három futamot rendeztek, Pollak magabiztosan győzött, mivel a vb 12 részversenyéből kilencben - szombaton kettőben - elsőként ért célba. A raceboard nem olimpiai osztály, de a szörfsportnak nagyon népszerű ága.

Az utolsó futamban negyedik Sánta Bence örült, hogy sikeresen zárta a vb-t.

"Ez bizakodásra ad okot, remélem, lesz jobb is - idézte őt a szervezők közleménye. - Most nem volt könnyű dolgom, mert nem tudtam ebben az osztályban edzeni, egyenesen a iQFoil Európa-bajnokságról érkeztem, és gondok voltak a felszereléssel, de szeretnék még raceboard-versenyen indulni. Összességében örülök, hogy itthon versenyezhettem, és remélem, minél hamarabb újra otthont adhatunk egy hasonlóan rangos nemzetközi versenynek" - mondta.

A nők között a végig vezető cseh Jana Slivova diadalmaskodott. A legjobb magyar női versenyző, Gádorfalvi Luca ebben az összevetésben harmadik lett.

"Mozgalmas volt a hét az időjárás és a versenyek tekintetében is: szerencsére a Balaton sokféle arcát megmutatta. A rendezés szuper volt, jól sikerült a verseny. A mai három futamon nem hibáztam nagyot, a rajtjaim is elfogadhatóak voltak, ott futottam be, ahol a helyem van, így végül is elégedetten zártam a versenyt" - mondta az összesítésben 43. Gádorfalvi.

Utassy Lóránd, a magyar válogatott kapitánya elégedetten értékelte a hetet.

"Szép munka volt, elsősorban a versenyrendezőség részéről, tizenkét futamot rendeztünk, ami szinte álom, főleg a Balatonon. Abszolút elégedett vagyok, és mindenki az lehet, nem is jött panasz a versenyzők részéről. Olyan héten vagyunk túl, amely a Balaton minden arcát megmutatta, volt napsütés, 30 fok, 15 fok, eső, úgyhogy parádés volt."

A szakvezető szerint a magyarok dolgát nehezítette, hogy többen egy másik versenyről estek be, vagy még nincsenek topformában.

"Morvai Bálinttól érmet vártunk, meg is szerezte, sőt, akár a második hely is összejöhetett volna, bár túl sok lehetősége nem volt ezzel a felszereléssel az edzésre. Sánta Bence egy másik osztály Európa-bajnokságáról érkezett, egy napja volt az átállásra nulla pihenőidővel, nyilván ennek meglett a következménye, például a döntéseknél. De szépen küzdött, és az utolsó futamokban bebizonyította, hogy be tud ő jönni a legjobb három-négy közé is."

A raceboard nem olimpiai osztály, de a szörfsportnak nagyon népszerű ága.



A végeredmény:

raceboard-világbajnokság:

-------------------------
1. Patrik Pollak (szlovák) 11 helyezési pont
2. Petr Kucera (cseh) 22
3. Louis Morris (brit) 27
...8. Sánta Bence 78
...26. Morvai Bálint 252
...31. Pollacsek Kálmán 271
...38. Sükösd Balázs 341
...40. Molnár Áron 364
...43. Gádorfalvi Luca 401
...51. Gilicze Noémi 489
52. Gádorfalvi Károly 505
...55. Mitrovics Gábor 529
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!