Rangos elismerésben részesül a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke

Sport, 2020.02.04

Kovács Zoltánt, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) alelnökét Paul Loicq-díjjal jutalmazza a sportág nemzetközi szövetsége (IIHF).

"A díjazott én vagyok, de az elismerés a magyar jégkorong elmúlt 25 éves fejlődésén dolgozóknak szól" - idézi az MJSZ a 19 éven át főtitkárként tevékenykedő Kovács Zoltánt. Hozzátette, reményei szerint a sportág továbbra is felfelé halad majd, és a jégkorong-társadalom az eddigiekhez hasonló sikereket fog megélni ezután is.

Az MJSZ alelnöke a májusi A csoportos világbajnokságon, Ljubljanában kapja meg a Halhatatlanok csarnoka-tagsággal egyenértékű díjat, amit évente csak egy embernek ítélnek oda, aki nemzetközi szinten is kiemelkedően sokat tett a jégkorongért.

Kovács Zoltán 1994-től szövetségi titkár, majd 2017-ig főtitkár volt, azóta alelnökként tevékenykedik a szövetségben. A nevéhez kötődik számos hazai világbajnokság megrendezése, valamint a világelithez tartozó válogatottak Magyarországra csábítása. Az IIHF-ben az utánpótlás-bizottság, majd a jégpálya-bizottság tagjaként tevékenykedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!