Rasovszky Kristóf megnyerte a nyíltvízi úszók belgrádi Európa Kupa-versenyét

Sport, 2023.06.17

A férfiak 10 kilométeres olimpiai távú versenyén Rasovszky Kristóf győzött, a nők hasonló távján pedig Fábián Bettina harmadik lett a nyíltvízi úszók Belgrádban rendezett Európa Kupa-versenyén.

A fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt négy héttel rendezett versenyen - a magyar szövetség tájékoztatása szerint - az ötkarikás ezüstérmes Rasovszky "rendkívül taktikus versenyzéssel", remek hajrával nyerte meg a viadalt az olasz Marcelo Guidit és Mario Sanzullót megelőzve. Betlehem Dávid szintén az élmezőnyben haladt végig és az ötödik helyen zárt.

"Azért jó lesz úgy lenyomni az utolsó pár hét kemény melót, hogy egy győzelem van előtte" - idézte a szövetség Rasovszky Kristófot. "Nem esett jól a verseny eleje, nem éreztem magam komfortosan a vízben, de körről körre egyre jobb lett, és a végén már az dolgozott bennem, hogy ugyan kicsit macskásnak érzem magam, azért van sebességem, úgyhogy előre álltam az utolsó körre. Aztán csak mentem, és a végén úgy voltam vele, hogy ezt a győzelmet én már nem fogom odaadni senkinek!"

A nőknél Fábián Bettina az utolsó körben, jó ütemben indított hajrájával másodikként ért be a németek klasszisa, Lea Boy mögött, mégsem ezüstérmet nyert, ugyanis a bírók úgy ítélték meg, hogy Fábián első benyúlásánál nem érte el rendesen a panelt, így a második érintését vették figyelembe, amivel az Arianna Bridi mögé szorult.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!