Rasovszky Kristóf szerint növelni, nem csökkenteni kellene a kvóták számát nyíltvízi úszásban

Sport, 2022.01.18

Rasovszky Kristóf szerint növelni és nem csökkenteni kellene a kvóták számát az olimpián nyíltvízi úszásban.

Az ötkarikás ezüstérmes, világbajnok és kétszeres Európa-bajnok versenyző az M4 Sport Sporthíradóban kedden elmondta: ő is támogatja azt a petíciót, amellyel tiltakoznak a január eleji döntés ellen, miszerint 25-ről 22-re csökkentik az indulók számát a 2024-es párizsi és az azt követő olimpiákon.

A veszprémi sportoló szerint már több mint 1500-an írták alá a kérelmet, köztük a tokiói olimpián tíz kilométeren aranyérmes német Florian Wellbrock.

"Ha marad a 22, akkor mindenféleképpen egy új rendszert kell kitalálnia a nemzetközi úszó szövetségnek a kvalifikációra." - mondta a 25 éves Rasovszky.

Hozzátette, bízik benne, hogy hamar rendeződik a helyzet, addig pedig igyekszik előre haladni a munkával. Idei programjában egyelőre a májusi, fukuokai világbajnokság és az augusztusi, római Európa-bajnokság szerepel.

"A világbajnokság van a fókuszban, úgyhogy májusra kell csúcsformába kerülni, addig pedig bízunk benne, hogy legalább egy vagy akár két verseny bekerül a naptárba" - fogalmazott Rasovszky.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!