Rg Eb - Első számú tartalék a magyar együttes kéziszer-csapat

Sport, 2024.05.25

A magyar együttes kéziszer-csapat öt karikával, illetve három szalaggal és két labdával sem jutott döntőbe, utóbbival azonban első számú tartaléka lesz a finálénak a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

Ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság A Pesti Dalma, Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula, Szabados Dóra, Jurca Lilla, Hagymási Kira összeállítású csapat a szombat esti selejtezőben öt karikával 33,250 ponttal a 11., három szalaggal és két labdával 31,200 ponttal pedig a kilencedik lett, összetettben a kilencedik helyen végzett 64,450 ponttal.

Az együttesnek még volt esélye az olimpiai kvóta megszerzésére, ehhez a közvetlen rivális görögöket, lengyeleket, azerieket és németeket is meg kellett volna előznie, de a többi ellenfele megelőzte.

A nemzetek rangsorában Magyarország a 6. helyen végzett 321,700 ponttal.


A további program:

vasárnap:
felnőtt egyéni szerenkénti döntő: karika, labda (Pigniczki) 10.10, buzogány, szalag (Pigniczki) 11.20
felnőtt együttes kéziszercsapatok szerenkénti döntője: 5 karika 13.45, 3 szalag és 2 labda 13.45
gála 16.00
(MTI)

Galériánk

Ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság Ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság Ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság Ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság Ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság Ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság Ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság Ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság Ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság Ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!