Rg Eb - Vukmir Elena döntős karikával és labdával a junioroknál

Sport, 2024.05.22

Vukmir Elena karikával és labdával is döntőbe jutott szerdán a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság juniorversenyében.

Vukmir a szerdai selejtezőben késő délelőtt mutatta be gyakorlatait. Labdával 28,500 pontot, karikával 30,200 pontot kapott. Előbbi szeren negyedikként, utóbbin hetedikként jutott be a nyolcfős döntőbe, amelyre csütörtök este kerül sor.

"Mindkét szert nagyon szeretem, de a karikagyakorlatomat most jobbnak éreztem, bár a labda is jól sikerült, de voltak benne apró pontatlanságok, azt sokkal jobban meg tudom csinálni" - nyilatkozta az MTI-nek.

Hozzátette: nagyon koncentrált, csak saját magára és a feladatra figyelt, ki tudta zárni a hazai közönség buzdítását. Mindkét pontszámával elégedett, és megjegyezte, hogy nagyon nagy élmény hazai környezetben szerepelni.

Vukmir elárulta, a lelátón szurkolt neki édesapja, Dragan Vukmir, a Ferencváros, a Debrecen, a Budapest Honvéd és az MTK korábbi labdarúgója is, aki a Szeged, a Diósgyőr és a Siófok csapatát is irányította vezetőedzőként.

A juniormezőny másik magyar egyéni versenyzője, Barkóczi Boglárka buzogánnyal 27,550, szalaggal 26,950 pontot kapott. Előbbi a 12., utóbbi a tizedik helyre volt elegendő számára, vagyis szalaggal második tartalékként várhatja a finálét.

"A buzogánygyakorlatomnál nagyon izgultam, voltak is benne apróbb hibák, egyszer elejtettem, de utána próbáltam összeszedni magamat" - nyilatkozta Barkóczi, akinek éppen ez a kedvenc szere, tavaly a junior vb-n döntős is volt buzogánnyal.

"A szalag már jobban sikerült, addigra megszoktam a hangulatot is, és nagyon örülök, hogy ilyen jól meg tudtam csinálni, a pontszámmal is meg vagyok elégedve" - fűzte hozzá.

A nemzetek versenyében 36 ország vett részt, a magyar duó az előkelő hetedik helyet szerezte meg, az aranyérmet Románia nyerte.


A további program:

csütörtök:
felnőtt egyéni selejtező: karika, labda 9.00
junior egyéni szerenkénti döntő: karika, labda 19.55, buzogány, szalag 21.05

péntek:
felnőtt egyéni selejtező: buzogány, szalag 9.00

szombat:
felnőtt egyéni összetett döntő 10.10
felnőtt együttes kéziszercsapatok selejtezője 17.45

vasárnap:
felnőtt egyéni szerenkénti döntő: karika, labda 10.10, buzogány, szalag 11.20
felnőtt együttes kéziszercsapatok szerenkénti döntője: 5 karika 13.45, 3 szalag és 2 labda 13.45
gála 16.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!