TV műsor

Rg vb - Pigniczki Fanni 21. egyéni összetettben, nem szerzett olimpiai kvótát

Sport, 2019.09.20

Pigniczki Fanni a 21. helyen végzett egyéni összetettben a Bakuban zajló olimpiai kvalifikációs ritmikus gimnasztika világbajnokságon, így nem szerzett olimpiai kvótát.

A viadal honlapja szerint az MTK Budapest sportolója - aki az utolsó előtti helyen jutott a 24-es fináléba - labdával 19,700, buzogánnyal 20,100, szalaggal 15,450, míg karikával 20,250 pontot kapott.

A jövő nyári tokiói olimpiára az egyéni összetett döntő első 17 helyezettje jutott ki. Jövőre a világkupában, illetve az Európa-bajnokságon lehet még kvótát szerezni.

Legutóbb Vass Dóra jutott 24-es döntőbe egyéni összetettben a világbajnokságon, neki ez 2011-ben Montpellier-ben sikerült.

Az aranyérmet sorozatban harmadszor az orosz Dina Averina szerezte meg ikertestvére, Arina Averina előtt. Az izraeli Linoy Ashram lett a bronzérmes.

Dina Averina korábban a szerenkénti döntőkben labdával, buzogánnyal és szalaggal is a legjobbnak bizonyult, illetve az egyéni csapatversenyben győztes orosz triónak is tagja volt, összességében pedig immár 13-szoros világbajnoknak mondhatja magát.

"Nagyon jól éreztem magam, teher nélkül versenyezhettem, de szerettem volna mindent beleadni. A szalag egyszer rám tekeredett, de a többi pontszám jó, az eredmény pedig óriási motivációt ad. Amit terveztünk, sikerült, ez az edzőknek, saját magamnak, sőt a magyar rg-seknek is erőt adhat a jövőre" - nyilatkozta Pigniczki.

Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar szövetség technikai bizottságának elnöke elmondta, összességében elégedett, és mind a négy gyakorlatot jónak értékelte.

"Fanni több szeren is javított a selejtezőbeli gyakorlatához képest, és végül huszonegyedik lett, ami valószínűleg egy Világjátékok-kvótát jelent" - nyilatkozta.


Eredmények:

egyéni összetett, világbajnok:

-----------------------------
Dina Averina (Oroszország) 91,400 pont
2. Arina Averina (Oroszország) 91,100
3. Linoj Asram (Izrael) 89,700
...21. Pigniczki Fanni 75,500


A világbajnokság további programja:

szombat:
csapatverseny, selejtező (5 labda, illetve 3 karika és 2 pár buzogány) 12.30

vasárnap:
csapatverseny, döntők (5 labda, illetve 3 karika és 2 pár buzogány) 12.30
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!