Ritmikus gimnasztika Eb - Egyéni összetettben két magyar jutott fináléba

Sport, 2022.06.17

Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna is bejutott az egyéni összetett szombati döntőjébe a tel-avivi ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség pénteki hírlevelének tájékoztatása alapján a kontinensviadal második selejtezőnapján a felnőtt versenyzők szalaggal és buzogánnyal mutatták be gyakorlataikat. A magyaroktól az olimpikon Pigniczki Fanni mellett Wiesner Hanna csak buzogánnyal, míg Lovász Luca csak szalaggal szerepelt.

Pigniczki buzogánnyal 29,250 pontot kapott (20. hely), Wiesner pedig 28,150 ponttal (30. hely) zárt. Szalaggal Pigniczki 29,800 ponttal 11. pozícióban fejezte be a versenyt, így a szer döntőjében a harmadik számú tartalék lesz, míg Lovász élete első felnőtt kontinensviadalán 21. lett (27,900).

A selejtezők lezárultával kialakult az egyéni összetett mezőnye, amelyet a három legjobb gyakorlat eredménye alapján állítanak fel. Itt Pigniczki 90,500 ponttal a 19., Wiesner pedig 89,250 ponttal 23. helyet szerezte meg, így mindketten bekerültek a szombati fináléba.

A versenyprogram szerint szombaton az egyéni összetett finálé mellett az együttes kéziszercsapatok selejtezőit rendezik meg, ahol szintén szőnyegre lépnek a magyarok.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!