Ritmikus gimnasztika Eb - Két egyéni induló és két csapat képviseli a magyar színeket Bakuban - ELŐZETES

Sport, 2023.05.16

Két egyéni induló és két csapat képviseli a magyar színeket szerdától a bakui ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség beszámolója szerint az egyéni mezőnyben a Világjátékok-bronzérmes, olimpikon Pigniczki Fanni mellett Wiesner Hanna szerepel. A felnőtt együttes kéziszercsapatot Urbán-Szabó Mónika, Jurca Lilla, Mészáros Mandula Virág, Pesti Dalma, Kajner Gyöngyvirág és Szabados Dóra alkotja, a junior csapat pedig Antal Panni, Greg Fruzsina, Kőszegi-Koháry Georgina, Horváth Boglárka, Rakamazi Vivien és Szolnoki Melinda összeállításban versenyez.

A kontinensviadalról lehet kijutni az augusztusi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, bár Pigniczki és a felnőtt csapat már tavaly megszerezte a kvótát a valenciai eseményre. Ezen az Eb-n arra van lehetőségük a magyaroknak, hogy egyéniben további egy helyet gyűjtsenek be a vb-re, amennyiben Pigniczki és Wiesner a selejtezők után egyéni csapattal a legjobb 12 közé kerül. A selejtezők alapján mindkét versenyzőnél a legjobb három eredményt veszik figyelembe.

A felnőttek csütörtökön kezdik a bakui versenyt, a selejtező első napján a karika és a labda, a másodikon a buzogány és a szalag kvalifikációját rendezik. Innen lehet bejutni a 24-es egyéni összetett döntőbe, illetve a kéziszerek nyolc fős fináléiba. Szombaton kezd a felnőtt csapat, és ugyanezen a napon rendezik az egyéni összetett finálét.

Az úgynevezett team eredményt a felnőtt együttes kéziszercsapatok kettő és az egyéni versenyzők nyolc selejtezőbeli gyakorlata alapján hirdetik ki.

"Az előző világkupa-versenyek óta már nem nagyon alakítottunk a gyakorlataimon, inkább csak pontosítottuk, javítottuk őket. Az Eb-n a fő célom, hogy a gyakorlataimat pontosan és tisztán mutassam be" - nyilatkozta a tizedik Európa-bajnokságára készülő Pigniczki Fanni.


Az Európa-bajnokság programja:

szerda:
junior együttes kéziszercsapat, selejtező 14.00
junior együttes kéziszercsapat, döntő 20.35

csütörtök:
egyéni selejtezők (karika, labda) 14.00

péntek:
egyéni selejtezők (buzogány, szalag) 12.00

szombat:
egyéni összetett döntő 14.10
felnőtt együttes kéziszercsapat, selejtező 21.00

vasárnap:
egyéni döntők: karika 14.05, labda 14.45, buzogány 15.25, szalag 16.10
felnőtt együttes kéziszercsapat, döntők: 5 karika 18.10, 3 szalag és 2 labda 19.05
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!