Ritmikus gimnasztika Eb - Nyolcadik lett a magyar együttes kéziszercsapat

Sport, 2022.06.19

A magyar együttes kéziszercsapat a nyolcadik helyen végzett három szalaggal és két labdával a vasárnapi döntőben a Tel-Avivban zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség beszámolója szerint a Szabados Dóra, Farkas Júlia, Varga Lujza, Mészáros Mandula Virág, Urbán-Szabó Mónika összeállítású egységnek köszönhetően 25 év után szerepelt ismét Európa-bajnoki döntőben a magyar együttes kéziszercsapat, amely 26,300 pontot kapott a gyakorlatára.

Az egyéni versenyzőknél Pigniczki Fanni labdával és szalaggal is harmadik számú tartalék volt, de végül nem lépett szőnyegre.

"Egy hónappal ezelőtt Bukarestben még nem volt kész ez a gyakorlat, ehhez képest a lányok ma már fináléztak. A döntőben hibáztak, volt két ejtés, de szombaton mindenki hibázott, csak mi nem, ma meg pont fordítva történt" - nyilatkozta Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar szövetség technikai bizottságának elnöke.

Hozzátette: a csapat szépen helyt állt, és abban bízik, hogy tovább nehezítik majd ezeket a gyakorlatokat, így ez látszani fog a pontszámokon, illetve az eredményeken.


Eredmények:

3 szalag, 2 labda, Európa-bajnok:

--------------------------------
Olaszország 34,250 pont
2. Spanyolország 31,950
3. Azerbajdzsán 31,900
...8. Magyarország 26,300
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!