Ritmikus gimnasztika Eb - Pigniczki 14., Wiesner 18. egyéni összetettben

Sport, 2022.06.18

Pigniczki Fanni a 14., Wiesner Hanna a 18. helyen végzett szombaton a Tel-Avivban zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság egyéni összetett döntőjében.

A magyar szövetség beszámolója szerint mindkét sportoló javított a helyezésén a selejtezőhöz képest, hiszen az olimpikon Pigniczki a 19., míg Wiesner a 23. pozícióban került be a legjobbak közé, ahol egymás után következett mind a négy szer.

A világjátékokra készülő Pigniczki végig sokkal kiegyensúlyozottabb versenyzést mutatott be, és szinte valamennyi szerrel jóval magasabb pontszámot kapott, mint a selejtezőben. A karikagyakorlata 31,150-et ért, ő maga pedig a szalaggyakorlatával volt leginkább elégedett, végül összesen 121,950 pontot gyűjtött.

"Sokkal bátrabban versenyeztem, és sokkal kevésbé izgultam a döntőben. Voltak hibák labdával és buzogánnyal, de a karika és a szalag sem volt teljes" - nyilatkozta Pigniczki Fanni.

Hozzátette, a lábközépcsont-törése miatt nem volt elég ideje felkészülni, de úgy látja, jó úton jár, és sokkal jobbak lesznek a gyakorlatai a világjátékokra, amelyen magasabb pontszámokat remél.

"Még van idő, így technikailag és kivitelben is tudok javítani Birminghamig" - vélekedett.

Wiesner Hanna is sokat lépett előre, ő 120,200 pontot szerzett. Mint elmondta, már az is nagy boldogságot okozott neki, hogy bekerült a legjobb 24 közé. Hangsúlyozta, neki is sokkal jobban sikerült a döntő, mint a selejtező, de még mindig van mit javítania a gyakorlatain, mert voltak apró hibái.


Eredmények:

egyéni összetett, döntő, Európa-bajnok:

--------------------------------------
Daria Atamanov (Izrael) 136,900 pont
2. Borjana Kalejn (Bulgária) 135,500
3. Sztilijana Nikolova (Bulgária) 131,650
...14. Pigniczki Fanni 121,950
...18. Wiesner Hanna 120,200
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!