Riverside Baja - Zapletal nyert Pápocon

Sport, 2021.05.09

A Miroslav Zapletal, Marek Sykora duó nyerte a hatodik alkalommal megrendezett Riverside Baja elnevezésű terepraliversenyt, amely a Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a nyílt magyar bajnokság szezonnyitó viadala volt.

A Vas megyei Pápocon és környékén megtartott esemény sajtószolgálatának vasárnapi beszámolója szerint a Dakar-ralit is többször teljesítő Zapletal sorozatban harmadszor diadalmaskodott a Riverside Baján, melyen most az összetettben és a különböző kategóriákban is az utolsó méterekig kiélezett küzdelem folyt a győzelemért.

Zapletalék hátránya az autósok között az első három gyorsasági szakasz után több mint hat perc volt, végül azonban 32 másodperces előnnyel nyertek a másodikként záró lengyel Tomasz Bialkowski, Dariusz Baskiewicz páros előtt. A harmadik helyen az ugyancsak lengyel Maciej Stolarski és Bartosz Dzienis végzett, míg a legjobb magyar egység a hatodikként célba érő Molnár Balázs, Molnár Gabriella duó lett.

A quadosoknál lengyel, míg a motorosoknál szlovák siker született az összesen 227 kilométeres versenytávon, melyen hét országból - a magyarok mellett lengyel, cseh, szlovák, román, olasz és osztrák versenyzők - 71 jármű indult el.

"Beért az a kemény munka, amelyet évek óta folytatunk a sportág népszerűsítéséért, és külön öröm a számomra, hogy egy olyan év után, mint 2020, amikor egyetlenegy versenyt sem tudtunk megtartani, most ilyen sokan indultak el" - nyilatkozta Garamvölgyi Zoltán, a verseny főszervezője.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!