TV műsor

Röplabda Európa-liga - Győzelmet vár a női és a férfi válogatott szövetségi kapitánya Kaposváron

Sport, 2019.06.06

A röplabda Európa-liga arany divíziójában szereplő női és az ezüst divízióban játszó férfi válogatott szövetségi kapitánya is győzelmet vár a következő mérkőzéseken, a nők Horvátországot, a férfiak Görögországot fogadják a Kaposvár Arénában szombaton.

Jan De Brandt, a két győzelemmel és egy vereséggel álló női válogatott belga szövetségi kapitánya azt mondta, hogy az eddig felépített terv működik.

Rotálom a csapatot, olykor a teljes csapatot lecserélem, igyekszem mindenkinek játéklehetőséget biztosítani - jegyezte meg. Hozzátette, hogy ez a franciák ellen működött, a horvátok ellen kevésbé, de szombaton minden esély megvan a visszavágásra.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta: meg kell mutatni Horvátországnak, hogy Magyarországon nincs esélye.

Miklai Zsanett, a válogatott tagja kemény mérkőzésre számít.

"A horvát jó csapat, de nincs lehetetlen, s ha összeáll a játékunk minden egyes eleme, győzhetünk" - fogalmazott.

A játékos a közelgő Európa-bajnokságról úgy vélekedett: a válogatott minden játékosa a következő meccsre koncentrál és igyekszik minden nap maximális teljesítményt nyújtani. Kaposváron 18 játékos készül, közülük négyen kiesnek a keret szűkítésekor.

Bogdan Tanase, a két vereséggel és egy győzelemmel álló férfiak szövetségi kapitánya azt mondta: a válogatott tagjai remek dolgokra képesek, tudnak meglepetést szerezni szurkolóknak, ahogy azt meg is mutatták Bosznia-Hercegovina ellen.

"Jó a hangulat a csapatnál és pozitívan tekintek a jövőbe" - jegyezte meg. Kitért rá, hogy a férfi keretben sok kaposvári játékos van, ezért bizonyára sokan lesznek kíváncsiak a férfiak meccsére is, amely lehetőséget ad a csapat további építkezésére.

Bozóki Bence válogatott játékos kiemelte, hogy a csapat a szívét-lelkét kiteszi az edzéseken, reméli, hogy sikerül meglepetést okozniuk a görögöknek.

Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere hangsúlyozta: a két válogatott röplabdamérkőzés lesz az első hivatalos sportesemény a közelmúltban átadott Kaposvár Arénában, amelyet más sportlétesítményekhez hasonlóan azért épültek, épülnek a városban, hogy jobb körülményeket teremtsenek sportolóknak és szurkolóknak.

Orosz Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női Röplabda Club ügyvezető elnöke emlékeztetett, hogy Kaposvár a magyar röplabda egyik fellegvára. A somogyi megyeszékhely az egyetlen vidéki város, ahol élvonalbeli férfi és női csapat is van, az igazolt játékosok száma pedig mintegy 320.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!