Röplabda Európa-liga - Ismerős ellenfeleket kaptak a nők az arany divízióban

Sport, 2022.12.13

A magyar női röplabda-válogatott a franciákkal és az ukránokkal került azonos csoportba az Európa-liga arany divíziójában.

Az európai szövetség (CEV) keddi beszámolója szerint Szakmáry Grétáékat a C jelű hármasba sorolták be. A magyarok a 2024-ben olimpiai házigazda franciákkal tavaly azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szerepeltek, míg az ukránokkal az idei Európa-ligában, valamint az Eb-selejtezők során is összecsaptak, sőt, velük a jövő nyár végi kontinenstornán is azonos csoportban lesznek majd.

A mérkőzéseket oda-visszavágós rendszerben május 27. és június 18. között rendezik, a legjobb négy közé a három csoportgyőztes és a legjobb második kvalifikálja magát. A magyar szövetség közlése szerint az elődöntőket és a finálét is oda-visszavágós rendszerben rendezik, ha nem kerül sor négyes döntőre.

Az ezüst divízióban érdekelt férfiak a B csoportban szerepelnek Ausztria és Georgia társaságában. Itt is két-két meccset vívnak egymással a válogatottak a csoportküzdelmek során, ugyancsak május 27. és június 18. között, és a két első helyezett, valamint a legjobb második, illetve a június 24-25-i négyes döntőt rendező Ausztria jut tovább.

A női válogatott Ukrajnával idén is Magyarországon játssza majd mindkét meccsét, május 27-én és június 10-én pedig a férficsapat is hazai közönség előtt szerepel, így - a magyar szövetség honlapja szerint - ezek vélhetően párosmeccsek lesznek.


A magyar női válogatott Európa-liga-mérkőzései:
május 27.: Magyarország-Ukrajna
május 28.: Ukrajna-Magyarország (Magyarországon)
június 4-5.: Franciaország-Magyarország
június 10.: Magyarország-Franciaország


A magyar férfiválogatott El-mérkőzései:
május 27.: Magyarország-Georgia
június 3-4.: Ausztria-Magyarország
június 10.: Magyarország-Ausztria
június 17-18.: Georgia-Magyarország
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!