Röplabda Közép-európai Liga - A férfiaknál tíz, a nőknél hat csapat indul, köztük egy-egy magyar

Sport, 2023.08.29

A férfiaknál a MÁV Előre-Foxconnal együtt tíz, míg a nőknél hat csapat, köztük a címvédő Swietelsky-Békéscsaba indul a röplabda Közép-európai Liga 2023/24-es idényében.

Mint a regionális szervezet honlapjáról kiderül, az első nemzetközi kupaszereplésére készülő székesfehérváriaknak három horvát és két-két szlovén, szlovák, valamint osztrák együttessel kell megmérkőzniük az elődöntőbe kerülésért.

A sorozat eredményközlő oldala szerint a fehérváriak november 14. és 16. között egy hazai tornával kezdik majd a sorozatot, első meccsüket a szlovák Komárnóval vívják majd. Dávid Zoltán bajnoki ezüstérmes együttese ezt követően Mariborban, Bleiburgban és Zágrábban szerepel majd. A címvédő ACH Volley Ljubljana ezúttal nem nevezett.

A nőknél a Békéscsabára egy kivétellel ugyanaz az öt rivális vár, mint egy szezonnal korábban: az ukrán Prometej helyett ezúttal az OK Dinamo Zagreb indul. Molcsányi Ritáék október 31. és november 2. között Zágrábban játszanak három meccset, majd hazai pályán fogadják a Maribort és az OK Zagrebet, végül Linzben zárják az alapszakaszt.

A sorozatok végjátékát márciusban rendezik.


A férfi röplabda Közép-európai Liga 2023/24-es mezőnye:

-------------------------------------------------------
HAOK Mladost Zagreb (horvát), MÁV ELŐRE-FOXCONN, MOK Mursa Osijek (horvát), OK Calcit Kamnik (szlovén), OK Merkur Maribor (szlovén), OK Ribola Kastela (horvát), Rieker UJS Komárno (szlovák), SK Zadruga Aich/Dob (osztrák), TJ Spartak Myjava (szlovák), VCA Amastetten NÖ (osztrák)


A női röplabda Közép-európai Liga 2023/24-es mezőnye:

-----------------------------------------------------
HAOK Mladost Zagreb (horvát), Nova KBM Branik Maribor (szlovén), Oberbank Steelvolleys Linz Steg (osztrák), OK Calcit Kamnik (szlovén), OK Dinamo Zagreb (horvát), SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA (címvédő)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!