Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Bánhidi Ákos: bőven benne van a csapatainkban az éremszerzés

Sport, 2023.03.12

A férfi és női csapatban is benne van az éremszerzés - értékelt a rövidpályás gyorskorcsolyázók vasárnap zárult szöuli világbajnokságát követően Bánhidi Ákos csapatvezető.

A magyarok 2014 után először maradtak érem nélkül, azóta sorozatban hét vb-n volt legalább egy dobogós helyezésük. Ezúttal a legjobb szereplés a Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka összeállítású női váltóhoz fűződik, amely egy esés miatt nem tudott fináléba kerülni, ötödik lett, mint a csapatvezető rámutatott, ez a sportág velejárója.

Az M1 aktuális csatorna megkeresésére Bánhidi úgy fogalmazott: noha nem sikerült az éremszerzés, nem szomorú, mert a vb-re "a legerősebb nemzetek mindig felhúzzák magukat".

"Bőven benne van a csapatainkban az éremszerzés, a továbbiakban is ezért fogunk dolgozni, hogy ebből a lehető legtöbbet kihozzuk" - tekintett előre. Kifejtette: az elmúlt hat világversenyből háromról érmet szállító nőknél stabilabb a helyzet, "az olimpia után kevesebb veszteség érte őket".

"A fiú sor le lett csonkítva, gallyazva rendesen, öt olimpikon nincs most a soraink közt, akik - nyugodtan mondhatom - a világsztár kategóriát érintették" - mutatott rá. Hozzáfűzte, a férfiaknál építkezés zajlik az eddig sokkal kevesebb szóhoz jutó fiatalokkal, így a B-döntős szereplés és a hetedik hely biztató volt Jászapáti Péter, Talabos Attila, Tiborcz Dániel és Varnyú Alex kvartettjétől.

Egyéniben meglátása szerint - a vb előtti sérülése miatt ezúttal kéztartóval korcsolyázó - Jászapáti Petra juthat el vb-n a "legkomolyabb színterekre", ez most "két negyeddöntőben megállt".

"Ő az a korcsolyázónk a csapatban, aki egy világversenyen éremig is eljuthat" - emelte ki.

Ez volt az első világbajnokság azóta, hogy az olimpiai bajnok Liu fivérek elhagyták a magyar válogatottat, és Kínában folytatják pályafutásukat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!