Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Bánhidi: jelenleg ez a realitás

Sport, 2024.03.15

Bánhidi Ákos ágazati igazgató szerint a realitásnak megfelelően szerepelt a magyar csapat a rövidpályás gyorskorcsolyázók rotterdami világbajnokságának pénteki selejtezős napján.

"Nagyon örömteli, hogy Sziliczei-Német Rebeka és Somodi Maja 1500 méteren elődöntőbe jutott, ahogy a női váltó is. Ezzel igazolódott az a várakozás, hogy ezúttal a hölgyektől lehet a jobb szereplést várni" - értékelt az MTI-nek a sportvezető, aki szerint mindkét versenyzőben és a stafétában is benne van a meglepetés lehetősége.

Bánhidi úgy vélte, hogy a leghosszabb táv Eb-bronzérmese és junior világbajnoka már többször megmutatta, milyen elszántan tud versenyezni, így egyikük sem esélytelenül várja az elődöntőt.

"A női váltó érezhetően új lendületet kapott Jászapáti Petra visszatérésével, aki túl van az első versenynapon, így a szombati elődöntőben már még magabiztosabban korcsolyázhat. Az látszott, hogy a tempó megvan a legjobbakhoz képest is, így ezúttal jó taktika volt nem kockáztatni, de a fináléba kerüléshez már az első kettő között kell végezni, ott nem elég csak utazni" - mondta Bánhidi a női csapatról, amelyben ismét versenyzett az idény eddigi részét vírusos megbetegedése miatt kihagyó olimpiai bronzérmes Jászapáti Petra.

A férfiak kapcsán úgy fogalmazott, többen is közel álltak a továbbjutáshoz, de talán azért nem jött össze, mert kicsit lemerült az elem az idény végére, többen küzdenek kisebb-nagyobb problémákkal, de tudják, hogy mire van szükség ahhoz, hogy ismét borsot törjenek a sportági nagyhatalmak orra alá.

A rotterdami Ahoy Arénában szombaton 500 és 1500 méteren osztanak érmeket, valamint a staféták elődöntőit bonyolítják le, vasárnap pedig az 1000 méter és a váltók csatározásaival ér véget a vb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!