Rövidpályás gyorskorcsolya vk - A Liu testvérek döntőben 500 méteren

Sport, 2021.11.20

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang döntőbe jutott 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán, míg Krueger John-Henry a kisdöntőbe került.

A szombati elődöntős futamból az első és második helyezettek a fináléba, a harmadik és negyedik helyezettek a 17.17-kor kezdődő B-döntőbe kvalifikáltak.

A táv világbajnoki címvédője, a szám vk-kilencedikje, Liu Shaoang és Krueger - aki ötödik helyen áll a táv vk-rangsorában - összekerült az első elődöntőben. Az első rajt rossz volt, másodikra Liu remekül jött el, így rajt-cél győzelmet aratott. Krueger ugyanakkor ötödikként indult, majd ketten kicsúsztak, ennek köszönhetően bejött harmadiknak. A zsűri elemezte a manővereket, de ez nem érintette a két magyar helyezését.

Az öccséhez hasonlóan olimpiai, világ- és Európa-bajnok, 26. születésnapját ünneplő Liu Shaolin Sándor - a szám vk-másodikja - a második elődöntőben szerepelt. Jól kapta el a rajtot, a harmadik pozícióból a második helyen fordult az első kanyarra. Az utolsó körben az orosz Konsztantyin Ivlijev támadást indított ellene, de Liu Shaolinnek sikerült megőriznie a finálét érő második helyet.

Ebben a számban a végelszámolás legjobb 32 versenyzője szerez ötkarikás kvótát.

A váltók elődöntői 17.52-kor rajtolnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!