Rövidpályás gyorskorcsolya vk - A nőknél hatan utaznak

Sport, 2023.09.26

A férfiaknál nincs meglepetés a magyar csapatban, a nőknél pedig a hétvégi országos bajnokság eredményei nyomán hatan utazhatnak a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának első két, montreali fordulójára.

Bánhidi Ákos, a magyar szövetség gyorsasági ágazati igazgatója az MTI-nek arról számolt be, hogy a férfiaknál a válogató első három helyezettjeként Nógrádi Bence, Bontovics Balázs és Jászapáti Péter helye volt biztos az ötfős csapatban. A maradék két személy kilétéről a szakvezetés dönthetett, a választás pedig az ob-t elővigyázatosságból kihagyó, de jó erőben lévő és az ob mellett a válogató részét képező hatkörös időfutamon is jól teljesítő Tiborcz Dánielre esett. Az ötödik hely azonban még nem dőlt el.

"Csütörtökön elutazunk Hollandiába egy meghívásos viadalra, velünk tart Szigeti Ádám és Csizmadia Márk is. Mindketten ottmaradnak velünk a közös edzőtáborban a hollandokkal, majd a verseny és az edzések alapján eldöntjük, melyikük indulhat a világkupa első állomásain" - fogalmazott a szakember.

A nőknél meglepetésre a 19 éves Tóth Eszter nyerte az ob-t, így ő bekerült a csapatba, amelynek viszont - a szakvezetés döntése értelmében - ugyanúgy tagja maradt az előző szezonban állandónak tekinthető ötös, azaz Sziliczei-Német Rebeka, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Somodi Maja és a válogatót betegség miatt kihagyó, de egyedüliként amúgy is védettséget élvező Jászapáti Petra.

A hatállomásos vk-sorozat első két, montreali versenyét október utolsó két hétvégéjén rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!