Rövidpályás gyorskorcsolya vk - A vegyesváltó döntőbe jutott

Sport, 2021.11.21

Egy kizárásnak köszönhetően döntőbe jutott a Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry, Jászapáti Petra, Sziliczei-Német Rebeka összeállítású vegyesváltó a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán az utolsó versenynapon, vasárnap.

A 2000 méteres futamok első és második helyezettjei léptek tovább az A-, a harmadik és negyedik helyezettek pedig a kisdöntőbe.

Sokáig második volt a magyar csapat, majd Sziliczei-Német visszacsúszott, de a két férfi visszahozta a reményt. Krueger az utolsó váltásnál második helyen adta át a stafétát Liu Shaolinnak, de az utolsó körben az amerikai csapat befejező embere előzött, így a hazai négyes harmadikként haladt át a célvonalon. Azonban a zsűri hosszas videózás után kizárta a tengerentúli kvartettet, így a magyarok a fináléban folytathatják 16.53-tól.

Az eddig csak vk-viadalokon szereplő, a magyaroknak két vk-aranyérmet hozó szám már szerepel a jövő évi, pekingi ötkarikás játékok műsorán. Az indulási jog kivívásához nem elég a legjobb 12 között zárni a versenyszámban - a magyarok jelenleg a negyedik helyen állnak -, az is kell, hogy az adott ország mindkét nemnél legalább két egyéni kvótát szerezzen. A szezon négy vk-versenyéből a három legjobb eredményt számolják.

Peking és Nagoja után a harmadik állomásnak Debrecen ad otthont, majd jövő héten a hollandiai Dordrechtben zárul a vk-sorozat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!