Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Elődöntős a vegyesváltó

Sport, 2021.11.18

A vasárnapi elődöntőbe jutott a Nógrádi Bence, Krueger John-Henry, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia összeállítású vegyesváltó a rövidpályás gyorskorcsolyázók debreceni világkupaversenyének első, csütörtöki nyitónapján.

A 2000 méteres futamok első és második helyezettjei léptek tovább a negyeddöntőből.

Jászapáti kezdte a sort, és az első helyről ment tovább Kónya, Nógrádi és Krueger is. Utóbbit azonban féltávnál megelőzték a dél-koreaiak, és a végéig már nem is változott a sorrend, így a magyarok a második helyen jutottak tovább csoportjukból.

Az eddig csak vk-viadalokon szereplő, a magyaroknak két vk-aranyérmet hozó szám már szerepel a jövő évi, pekingi ötkarikás játékok műsorán. Az indulási jog kivívásához nem elég a legjobb 12 között zárni a versenyszámban - a magyarok jelenleg a negyedik helyen állnak -, az is kell, hogy az adott ország mindkét nemnél legalább két egyéni kvótát szerezzen. Az 1500 méteren 36 férfi és női versenyző jut ki, 500-on és 1000 méteren 32-32, a váltókban pedig nyolc-nyolc az olimpiára. A szezon négy vk-versenyéből a három legjobb eredményt számolják.

Peking és Nagoja után a harmadik állomásnak Debrecen ad otthont, majd jövő héten a hollandiai Dordrechtben zárul a vk-sorozat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!