Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Knoch: egyéni érmet is várok Pekingben

Sport, 2021.11.29

Knoch Viktor, a 2018-as phjongcshangi téli olimpián aranyérmes rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott visszavonult tagja egyéni számban is vár magyar érmet a februári, pekingi ötkarikás játékokon.

A 31 éves ex-versenyző erről vasárnap este beszélt az M1 aktuális csatornának az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat dordrechti zárását követően.

"Számomra nagy meglepetés lenne, ha még egy olimpia úgy zajlana le, hogy nem szerzünk egyéni érmet, miközben a címvédő férfi váltó és a vegyes váltó is teljes mértékben éremesélyes" - jelentette ki Knoch.

A vk-sorozatot értékelve a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló úgy fogalmazott, "vegyes volt a mostani szezon", a férfiak sikeresen szerepeltek, mivel a maximálisan begyűjthető kvótát szerezték meg Pekingre. Knoch ugyanakkor külön kiemelte Liu Shaoangot, aki szerinte "jobban ment, mint amit az elért eredményei mutatnak". Arról, hogy a női váltó nem jutott ki az olimpiára, Knoch azt mondta, ennek oka elsősorban a kedvezőtlen sorsolásban keresendő, amely a korábbi évek vk-szereplése alapján alakult ki, miközben tavaly a koronavírus-járvány miatt nem rendeztek vk-versenyeket.

A magyar csapat számításai szerint a három egyéni távon - 500, 1000 és 1500 méteren - a férfiak megszerezték a maximális három indulási jogot, míg a nőknél kettő jött össze, valamint kvótát szerzett a férfi- és a vegyes váltó is. Így összesen öt férfi és két női rövidpályás gyorskorcsolyázó utazhat majd Pekingbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!