Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Kónya Zsófia jutott negyeddöntőbe 500 méteren

Sport, 2021.11.18

Kónya Zsófia - kihasználva egy bukást - továbbjutott a selejtezőből a negyeddöntőbe 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók debreceni világkupaversenyének csütörtöki nyitónapján. Jászapáti Petra kiesett.

A futamok első és második helyezettjei, valamint maximum hat harmadik helyezett került a szombati negyeddöntőbe.

Kónyának az olimpia szempontjából is fontos a jó debreceni szereplés, mert egyelőre a 26. helyet foglalja el a vk-rangsorban. Az előselejtezőből időeredménnyel lépett tovább, így ezúttal legkedvezőtlenebb, ötös pozícióból rajtolt. A brit Elise Christie megelőzése után negyedik lett, majd az élcsoportból ketten összeakadtak, így Kónya bejött másodiknak.

Jászapáti - aki a nap folyamán 1500 méteren elődöntőbe küzdötte magát és a legrövidebb távon a 11. helyen áll a vk-rangsorban - negyedik helyen kezdte a futamát, és bár többször próbált előzni, az előtte lévők visszaverték a kezdeményezéseit, így nem tudott javítani pozícióján.

A férfi 500 méter selejtezője Liu Shaoanggal, Liu Shaolin Sándorral és Krueger John-Henryvel 17 óra után kezdődik. A 17.40-kor rajtoló 2000 méteres vegyesváltó negyeddöntőivel zárul az első nap Debrecenben.

A jövő évi, pekingi ötkarikás játékokra 1500 méteren 36 férfi és női versenyző jut ki, 500-on és 1000 méteren 32-32, a váltókban pedig nyolc-nyolc. A négy vk-versenyből a három legjobb eredményt számolják. Újdonság lesz, hogy az eddig csak vk-viadalokon szereplő, a magyaroknak két vk-aranyérmet hozó vegyesváltó bemutatkozik az olimpia műsorán. Az indulási jog kivívásához nem elég a legjobb 12 között zárni a számban, az is kell, hogy az adott ország mindkét nemnél legalább két egyéni kvótát szerezzen.

Peking és Nagoja után a harmadik állomásnak Debrecen ad otthont, majd jövő héten a hollandiai Dordrechtben zárul a vk-sorozat. A hajdúsági városban 39 nemzet 236 versenyzője áll rajthoz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!