Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Kónya Zsófia nem jutott elődöntőbe 500 méteren

Sport, 2021.11.20

Kónya Zsófia nem jutott elődöntőbe 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán.

A szombati negyeddöntős futamból az első és második helyezettek, valamint maximum két legjobb harmadik került a 16.32-kor rajtoló elődöntőbe.

Kónyának fontos volt a jó szereplés a Főnix Arénában, mert a táv vk-rangsorában a 26. helyen állt két viadalt követően, és a legjobb 32 szerez pekingi ötkarikás kvótát. Csoportjában a legkedvezőtlenebb, ötödik helyről rajtolt, és egy esés miatt ugyan feljött a negyedik helyre, de nem volt esélye a továbbjutásra.

"Az ötös pályáról a legrövidebb távon nehéz csodát tenni. Összességében elégedett vagyok az időmmel és a helyezésemmel is, mert a pekingi részvétel szempontjából nagyon fontos pontokat gyűjtöttem" - mondta az MTI-nek Kónya, aki saját bevallása szerint teljesen kihajtotta magát.

Ebben a számban Jászapáti Petra a selejtezőben, Somogyi Barbara az előselejtezőben esett ki még csütörtökön.

A korábban 1500 méteren ötödik Liu Shaolin Sándor, kilencedik Krueger John-Henry és 20. Liu Shaoang az 500 méter negyeddöntőiben is szerepel.

A váltók elődöntői 17.52-kor rajtolnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!