Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Liu Shaolin elődöntős 1000 méteren, testvérét kizárták

Sport, 2021.11.21

Liu Shaolin Sándor elődöntőbe jutott 1000 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán, vasárnap. Testvérét, Liu Shaoangot szabálytalanságok miatt sárga lappal kizárták, így a teljes mezőny végére sorolták.

A futamok első és második helyezettjei, valamint maximum két harmadik helyezett lépett tovább a 15 órakor kezdődő elődöntőbe.

Liu Shaolin Sándor - aki az 500 méter megnyerésével ünnepelte szombaton a 26. születésnapját - a világkupában a hatodik helyről várta a táv debreceni viadalát. Megismételt start után ötödik volt. Előbb egy kínai riválisa rontott, majd kicsúszott a háromszoros olimpiai bajnok kanadai Charles Hamelin, így a harmadik helyen találta magát. Innen viszont robbantott, és egy szép manőverrel a második helyen ért célba, így továbblépett.

A bátyjához hasonlóan olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang - aki 22. helyen áll a szám vk-rangsorában - szintén visszalőtt rajt után kezdhette el a körözést. Először a dél-koreai Park Dzsang Hjukkal ütközött, de megtartotta harmadik helyét, ezért az utolsó kanyarban is támadnia kellett a második helyért, ekkor pedig a francia Sebastien Lepape-pal akadt össze, és mindketten kicsúsztak. A zsűri úgy döntött, hogy Liut nemcsak a futamból, hanem a szám egész versenyéből kizárja, mert két szabálytalanságot is elkövetett. Ez volt a magyar versenyző számára a legrosszabb forgatókönyv, a két vétlen riválist viszont továbbjuttatták.

Ebben a számban az összesített rangsor legjobb 32 helyezettje jut olimpiai kvótához.

Délután még az 1000-es döntőket, a vegyesváltók elődöntőit és döntőit, valamint a női 3000 és a férfi 5000 méteres váltók fináléit rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!