Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Mindhárom magyar elődöntőbe jutott férfi 500 méteren

Sport, 2021.11.20

Mindhárom magyar induló, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry is elődöntőbe jutott 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán.

A szombati negyeddöntős futamból az első és második helyezettek, valamint maximum a két legjobb harmadik került a 16.40-kor rajtoló elődöntőbe.

Krueger - aki ötödik helyen áll a táv vk-rangsorában - két visszalőtt rajtot követően negyedik helyen kezdett, ám egy parádés manőverrel a továbbjutó második helyre jött fel, és ezt remekül meg is tartotta, így továbbjutott.

A táv világbajnoki címvédője, a szám vk-kilencedikje, Liu Shaoang a papírformának megfelelően rajt-cél győzelmet aratott.

A szintén olimpiai, világ- és Európa-bajnok, 26. születésnapját ünneplő Liu Shaolin Sándor - a szám vk-másodikja - visszalőtt start után második volt, ám az utolsó kör előtt visszacsúszott a harmadik helyre. Izgalmas volt a záró kör, az utolsó kanyar után végül jobb lábbenyúlással, két ezredmásodperccel bizonyult gyorsabbnak Liu Shaolin a táv vk-pontversenyét vezető kazah Gyenyisz Nyikisánál, így ha a vártnál nehezebben, de ő is elődöntős lett.

Ebben a számban a végelszámolás legjobb 32 versenyzője szerez ötkarikás kvótát.

A váltók elődöntői 17.52-kor rajtolnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!