Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Mindhárom magyar negyeddöntős férfi 500 méteren

Sport, 2021.11.18

Mindhárom magyar férfi induló, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry is futamgyőztesként továbbjutott selejtezős futamából a szombati negyeddöntőbe 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók debreceni világkupaversenyének csütörtöki nyitónapján.

A futamok első és második helyezettjei, valamint maximum négy harmadik helyezett lépett tovább.

A táv vk-rangsorában második helyen álló Liu Shaolin Sándor jól kapta el a fontos startot, majd végig vezetve nyerte a futamát.

Testvére, a szintén olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang - aki kilencedik a vk-pontlistán - visszalőtt rajtot követően szintén élre állt, de egy újabb korai esés miatt harmadszor is a rajtvonalra kellett állni. A szám világbajnokát ez sem zavarta meg, és bejött futamgyőztesnek.

Az amerikaiként olimpiai ezüstérmes, honosított, a távon ötödik vk-helyen álló Kruegernek is visszalőtték az első startját, ám így is első lett az ötfős futamban.

Azért volt fontos, hogy mindhárman megnyerték futamukat, mert a negyeddöntőben így kedvező helyzetből rajtolhatnak, ami a legrövidebb távon rendkívül fontos.

Korábban mindhárman elődöntőbe jutottak 1500 méteren is.

A női 500 méteren csak Kónya Zsófia lett negyeddöntős.

A 17.40-kor rajtoló 2000 méteres vegyesváltó - amelyen a magyarok Nógrádi Bence, Krueger John-Henry, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia összeállításban indulnak - negyeddöntőivel zárul az első nap Debrecenben.

A jövő évi, pekingi ötkarikás játékokra 1500 méteren 36 férfi és női versenyző jut ki, 500-on és 1000 méteren 32-32, a váltókban pedig nyolc-nyolc. A négy vk-versenyből a három legjobb eredményt számolják. Újdonság lesz, hogy az eddig csak vk-viadalokon szereplő, a magyaroknak két vk-aranyérmet hozó vegyesváltó bemutatkozik az olimpia műsorán. Az indulási jog kivívásához nem elég a legjobb 12 között zárni a számban, az is kell, hogy az adott ország mindkét nemnél legalább két egyéni kvótát szerezzen.

Peking és Nagoja után a harmadik állomásnak Debrecen ad otthont, majd jövő héten a hollandiai Dordrechtben zárul a vk-sorozat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!