Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Nem jutott elődöntőbe a magyar női váltó

Sport, 2021.11.19

Nem jutott elődöntőbe a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Somogyi Barbara, Sziliczei-Német Rebeka összeállítású női váltó a pénteki negyeddöntőből a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán.

A 3000 méteres futamok első és második helyezettjei léptek tovább a szombati elődöntőbe.

A magyar női váltó a debreceni verseny előtt a vk-rangsor kilencedik helyén állt, és mivel a végelszámolás első nyolc helyezettje szerez ötkarikás kvótát, roppant fontos lett volna, hogy most a Főnix Arénában legalább az elődöntőbe, azaz a legjobb nyolc közé kerüljön.

A magyarok a dél-koreai, az orosz és a brit staféta mellé kerültek, előbbi kettő a világ élmezőnyéhez tartozik, így nehéz volt elcsípni a második helyet a futamban. A dél-koreai és az orosz négyes végig magabiztosan őrizte az első két helyet, a szórványos magyar előzési kísérletek nem vezettek eredményre, így maradt a harmadik pozíció és a kiesés.

"Ez a váltó ebben az összeállításban még mindig alig versenyzett. A rutin és az összeszokottság hiányzik. Sajnálom, hogy ilyen erős futamba kerültünk, mert az eddigi három viadalból ez volt a legelőremutatóbb teljesítményünk. Összességében nem változott az esélyünk a kijutásra, mert bár a franciák megelőznek majd minket, de a nyolcadik helyhez közelebb kerülünk pontszámban" - értékelt az MTI-nek Jászapáti.

Az 5000 méteres férfi váltók negyeddöntője 15.40-kor kezdődik. A ranglistavezető magyarok Krueger John-Henry, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Varnyú Alex összeállításban szerepelnek.

Peking és Nagoja után Debrecen a harmadik állomása a vk-sorozatnak, amely a jövő héten a hollandiai Dordrechtben zárul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!