Rövidpályás úszó Eb - Németh Nándor országos csúccsal ötödik 100 méter gyorson

Sport, 2023.12.10

Németh Nándor országos csúccsal ötödik lett 100 méter gyorson vasárnap az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság zárónapján.

A 24 esztendős magyar versenyző a szombati előfutamban, majd a középdöntőben is megközelítette országos csúcsát (46.36), melyet ezúttal is túl akart szárnyalni, sőt, azt mondta, a 46 másodperc elejét sem tartja elképzelhetetlennek, ami akár dobogót is érhet.

Németh, akárcsak a 200 méter gyors szombati fináléjában, ezúttal is abban a szerencsés helyzetben volt, hogy együtt úszhatott a hazai közönségkedvenccel, David Popovici-csal, aki miatt gyakorlatilag megtelt az uszoda, a nézők pedig remek hangulatot varázsoltak.

A döntőben Németh a táv háromnegyedénél még dobogós pozícióban volt, végül saját országos rekordját igencsak megjavítva, 46.08 másodperccel az ötödik lett.

"Ilyen a versenyzés, sokszor voltam már negyedik-ötödik, de ez egy nagyon jól összerakott viadal volt. Napról napra jobb voltam, nem fogok panaszkodni. Ha lehet ilyet mondani, akkor le a kalapot előttem, hiszen összeszedtem magam és jól sikerült a verseny" - mondta az MTI-nek Németh, aki a múlt héten még az Egyesült Államokban versenyzett és így érkezett a kontinensviadalra.

Hozzátette, a jövő év szempontjából nagyon bíztató számára, hogy így tudott teljesíteni, ráadásul ezen a viadalon a fordulók is jól sikerültek neki.

A számot a francia Maxime Grousset nyerte 45.46 másodperccel.


Eredmények:

férfi 100 m gyors, Európa-bajnok:

---------------------------------
Maxime Grousset (Franciaország) 45.46 mp
2. Alessandro Miressi (Olaszország) 45.51
3. David Popovici (Románia) 46.05
...5.NÉMETH NÁNDOR 46.08
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!