Sakkolimpia 2024 - A hazai szövetség aláírta a FIDE-vel a szerződést a budapesti rendezésről

Sport, 2021.06.23

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE), a Nemzeti Sportügynökség és a Magyar Sakkszövetség (MSSZ) szerdán ünnepélyes keretek között aláírta a szerződést a 2024-es budapesti, 45. sakkolimpia megrendezéséről.

Arkagyij Dvorkovics, a FIDE elnöke a hazai szövetség székházában tartott eseményt követően elmondta, Budapest pályázatának erejét a magyar sakk tradíciója, valamint a kormányzat hozzáállása és támogatása jelentette, majd külön köszönetet mondott ezért Orbán Viktor miniszterelnöknek. Hozzátette: biztos abban, hogy a közösen egy kiváló rendezvényt fognak összehozni, amellyel a céljuk a sakk imázsának javítása és széles körű népszerűsítése.

Az elnök kifejtette, a pandémia miatt a jövő évi sakkolimpiát Minszk helyett Moszkvában tartják meg, 2024-ben pedig rekord létszámra számítanak Budapesten, ami várhatóan 180 férfi és 150 női csapat részvételét jelenti.

Szabó László, az MSSZ elnöke megerősítette, hogy a rendezvényre 2024-ben a Hungexpo területén kerül sor, a pontos időpontot azonban még nem döntötték el. Emlékeztetett rá, hogy amikor 2019 májusában elnökké választották, a programjának egyik legfontosabb eleme a sakkolimpia megpályázása és Magyarországra hozása volt.

"Ezt a programpontot ezennel kipipálhatjuk" - jegyezte meg büszkén.

Az eseményen aláíróként részt vett Mihók Attila, a Nemzeti Sportügynökség ügyvezetője is, aki közölte, a sakkolimpia szervezésével kapcsolatos sportszakmai feladatokat a szakszövetség végzi el, míg az ügynökség minden olyan egyéb területen - például az infrastruktúra biztosítása és a vidéki szálláshelyek megszervezése - nyújt majd segítséget, ahol erre szükség van.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!