Schmidt Ádám: 25 millió forintos támogatást kapnak a tehetséges sportolók

Sport, 2022.12.08

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár Tehetség Plusz néven új támogatási rendszer indulását jelentette be, amellyel azoknak a magyar tehetségeknek segítenek, akiknek a sportágából adódóan a felkészülés nagy anyagi terhet jelent.

Az államtitkár közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videóból kiderül, hogy Udvardy Luca, a Budapesti Honvéd SE 17 éves teniszezője - aki idén juniorként döntőt vívott Wimbledonban - a párosban négyszeres Grand Slam-győztes Babos Tímea nyomdokaiba lépne.

"Hosszú és nehézségekkel teli út vezet a világelitbe. A nagy győzelmekhez a rengeteg edzésen túl olykor még a kiemelkedő tehetségeknek is szükségük van segítségre, hogy az olimpiai érem ne csak álom maradjon" - hangsúlyozta Schmidt Ádám. "A Tehetség Plusz programban a sportági szövetségek ajánlása alapján bekerülőket évi 25 millió forinttal segíti az államtitkárság, a vissza nem térítendő támogatás felkészülésre és versenyeztetésre használható fel."

A másik támogatott tehetség Berecz Zsombor sportágából érkezik, ugyanis a videóban az olimpiai ezüstérmes vitorlázó felvezetése után bemutatkozik Szabó Roni Oszkár, az Egis SE versenyzője, aki 19 évesen már ötszörös magyar bajnoknak vallhatja magát.

"A tenisz és a vitorlázás után hamarosan újabb sportágak tehetségeit jelenthetem majd be" - tette hozzá Schmidt Ádám.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!