Schmidt Ádám: 700 millió a Héraklész programra

Sport, 2024.06.20

A Héraklész program keretében több mint 700 millió forintot biztosítunk legjobb utánpótláskorú sportolóink számára - mondta a sportért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten a Héraklész szakmai napon.

"Minden feltételt szeretnénk biztosítani ahhoz, hogy a fiatal sportolók ki tudják bontakoztatni tehetségüket. Úgy látjuk, ma kiváltságos helyzetben van minden utánpótláskorú sportoló, akik közül ha nem is mindenki jut el a csúcsig, a sport közösségében egy életen át meg tudnak maradni" - fogalmazott köszöntőjében Schmidt Ádám.

Mint kiemelte, a Héraklész program új lendületet kapott, komoly figyelmet fordítanak a kommunikációra, az információk átadására. Ezt szolgája a másodszor megszervezett szakmai nap, amely idén a városi sportok csütörtökön kezdődő budapesti olimpiai selejtezőjéhez kapcsolódik.

A Héraklész programban jelenleg 31 sportág 920 utánpótlás korú versenyzője és 508 edző vesz részt.

Baji Balázs, a Héraklész program vezetője arról beszélt a szakmai napon, hogy a program alappillére a központi felkészítés támogatása az utánpótlásban.

"A rendelkezésünkre bocsátott csaknem 700 millió forintból a sportági szakszövetségekkel történő együttműködésben edzőtáborokat, összetartásokat tudunk finanszírozni. A Héraklész programba az első négy kategóriába tartozó egyéni olimpiai sportágak tartoznak. Emellett szerettük volna bevonni a látvány csapatsportágakat is, ezért számukra Héraklész Kupát szervezünk, amelyen nemzetközi szintű versenylehetőséghez jutnak" - sorolta Baji Balázs.

Szólt arról is, milyen fontos a sportegészségügy, az oktatás, valamint a szemléletformálás területén nyújtandó lehetőségek minél szélesebb körű biztosítása az utánpótláskorú kiválóságok számára. Hozzátette: bevezettek számukra egy emeltebb sportegészségügyi biztosítást is, ennek keretében már több mint 1,5 millió forint értékben történt kárrendezés.

A Héraklész szakmai napon szakmai előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket tartanak olyan témákban, mint a tudatos táplálkozás és a generációk közötti jobb megértés. A program tagjai tavaly kilátogathattak a budapesti atlétikai világbajnokságra, csütörtökön délután pedig a Ludovika Campuson a BMX freestyle, a sportmászás, a gördeszka és a breaktánc olimpiai selejtezőjén vehetnek részt nézőként - a Héraklész program két sportolója versenyzőként szerepel a sorozatban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!