Schmidt Ádám: az Aranycsapat minden egyes tagja a dicsőséges múltat jelzi

Sport, 2024.03.05

Az Aranycsapat minden egyes tagja a dicsőséges múltat jelzi - jelentette ki Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára a Zakariás József születésének 100. évfordulója kapcsán rendezett ünnepségen.

Az egykori kiváló futballistáról elnevezett budafoki edzőközpontban tartott keddi megemlékezésen Schmidt Ádám az M1 aktuális csatornának azt is elmondta, hogy a magyar sport jelene és jövője összefüggésben van a múltjával, márpedig ha korábban ilyen sikerek születtek, akkor a jövő is bizakodásra adhat okot.

Hozzátette, a magyar sportnak egy olyan kiemelkedő időszakáról van szó, amiből a mai fiatalok is erőt meríthetnek a velük szembenálló kihívásokkal.

Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke hangsúlyozta, Zakariás volt az egyik legbiztosabb tagja a "klasszikus" Aranycsapatnak, ott volt az olimpiai bajnok együttesben, az Európa Kupa-győztes csapatban, a londoni 6-3-as diadal alkalmával, valamint az 1954-es berni világbajnoki döntőben is. Lomnici Zoltán megjegyezte, igazságtalanság, hogy utóbbi találkozót követően Zakariás már nem játszott a nemzeti csapatban.

Zakariás József 1971. november 22-én, 47 éves korában, az Aranycsapat tagjai közül elsőként távozott az élők sorából. A Farkasréti temetőben található sírját 2002-ben a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság védetté nyilvánította.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!