Schmidt Ádám is fogadta az olasz röplabdaszövetség elöljáróit

Sport, 2024.01.19

Az olasz röplabdaszövetség elöljáróival folytat tárgyalásokat a napokban a magyar szövetség (MRSZ) vezetése Budapesten.

Az MRSZ honlapjának beszámolója szerint a feleket Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára is fogadta, aki elmondta: a cél az, hogy a magyar röplabda a következő években látványosan fejlődjön.

Ezt megelőzően novemberben, Rómában egyeztetetett egymással az olasz és a magyar sportági vezetés. Olasz részről Renato Arena, az európai szövetség (CEV) alelnöke, Giuseppe Manfredi, az olasz szövetség elnöke, valamint Vanessa Spadano, a szövetség elnöki asszisztense érkezett Budapestre, ahol az MRSZ vezetőinek - Bögöly Gyula elnöknek és Vatai Gabriella ügyvezető igazgatónak - a társaságában ellátogatott Schmidt Ádámhoz.

"Nagyon értékes megbeszélést folytattunk a magyar és az olasz szövetség vezetőivel" - szögezte le Schmidt Ádám, aki arról is beszélt, hogy a sportágban Olaszország nagyhatalomnak számít, így sokat tanulhat tőlük a magyar röplabdázás.

Kiemelte, hogy az olaszoknál több igazolt röplabdázó van, mint nálunk igazolt sportoló, persze azt sem szabad elfeledni, hogy egy hatvanmilliós országról van szó.

"Ami a sportirányítást illeti, mindent elkövetünk, hogy a magyar röplabda a következő években látványosan fejlődjön" - mondta az államtitkár.

A sportért felelős államtitkárság után a Magyar Röplabda Szövetségben folytatódott az olasz és a magyar szövetség programja. Ott többek között ifjabb Nagy Péter, a férfi válogatott szövetségi kapitánya és Kormos Mihály szakmai vezető is részt vett az egyeztetéseken. A felek egyetértettek abban, hogy a magyar röplabdázást tovább kell erősíteni, amihez elengedhetetlen az együttműködés a világ élvonalához tartozó nemzetekkel.

"Nem szégyen a jobbtól tanulni. Olyan megállapodást kötöttünk az olasz féllel, amely lehetővé teszi, hogy nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is rengeteget tanuljunk tőlük. Edzők, játékosok utaznak majd Olaszországba, hogy személyes benyomásokat szerezzenek az ottani munkáról" - nyilatkozta Bögöly Gyula MRSZ-elnök. A sportvezető hozzátette, idő kell ahhoz, hogy az együttműködés gyümölcse beérjen, de az alapoktól kezdve, legfőképpen az utánpótlásra összpontosítva, hosszú és kitartó munkával elérheti a célját az MRSZ.

Giuseppe Manfredi, az itáliai szövetség elnöke beszédében azt mondta, amikor először megérintette a röplabdázás szele, akkor még a magyarok voltak magasabb szinten. Akkor hozzájuk szerettek volna felzárkózni. Ma éppen fordított a helyzet, ezért szeretnének segíteni, átadni szakmai tudásukat, már csak azért is, mert rengeteg az összefonodás a két ország röplabdasportja között. A női válogatott szövetségi kapitánya olasz, kiváló magyar játékosok - Szakmáry Gréta és a Németh Anett - szerepelnek a Serie A-ban, és Kántor Sándor neve is jól cseng az olasz röplabdában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!